norvegiya-posilit-bezpeku-dlya-zakhistu-naftogazovikh-obyektiv-pislya-intsidentu-z-pivnichnimi-potokami

Норвегія посилить безпеку для захисту нафтогазових об'єктів після інциденту з "Північними потоками"

 • 124128 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Норвегія планує посилити заходи безпеки, щоб захистити свої нафтогазові об’єкти після інциденту з "Північними потоками", повідомила норвезька влада в середу. Про це пише УНН з посиланням на CNN.

Цитата

«Після вторгнення в Україну поліція вжила заходів для підвищення рівня готовності та захисту нафтової промисловості. Ці заходи будуть збережені та посилені після вибухів, які пошкодили газопроводи в Балтійському морі», – йдеться в заяві поліції Норвегії.

«Інцидент у Балтійському морі дає підстави зберегти та посилити ці заходи. Однак ми не можемо коментувати деталі окремих заходів», – додали в уряді, уточнюючи, що ситуація є «серйозною» і буде уважно стежити.

Деталі

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре заявив у середу, що «буде збільшено військову присутність поблизу норвезької нафтогазової інфраструктури після ймовірного саботажу газопроводів "Північний потік" у водах Швеції та Данії», – повідомили у його офісі.

Нагадаємо

Напередодні стало відомо, що в Данії, на південний схід від острова Борнхольм у Балтійському морі, стався витік у газопроводі "Північний потік-2". Морське управління Швеції також повідомило про два витоки на газопроводі "Північний потік-1".

Nord Stream AG, оператор мережі, заявив, що газопровідна система "Північний потік" по дну Балтійського моря зазнала "безпрецедентних" пошкоджень, і неможливо оцінити, коли систему буде відновлено.

Українські Національні Новини

Новини Світу