norvegiya-rozmistila-soldativ-na-naftovikh-ta-gazovikh-zavodakh-pislya-vitoku-z-pivnichnogo-potoku

Норвегія розмістила солдатів на нафтових та газових заводах після витоку з "Північного потоку"

 • 130788 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. У понеділок норвезькі військові заявили, що направили солдатів для охорони великих наземних нафто- та газопереробних заводів у рамках ширших зусиль щодо посилення безпеки на тлі підозр у тому, що минулого тижня в газопроводі "Північний потік" стався витік через саботаж. Про це УНН інформує з посиланням на The Local

Деталі

Витоки на російських газопроводах"Північний потік - 1" і "Північний потік - 2" сталися 26 вересня, внаслідок чого газ потрапив у Балтійське море біля берегів Данії та Швеції. Сейсмологи зафіксували вибухи у цьому районі, а поліція кількох країн розпочала розслідування.

Норвегія, найбільший у Європі постачальник газу та великий експортер нафти, минулого тижня направила свої військово-морські та військово-повітряні сили для патрулювання морських нафтових родовищ і оголосила, що при цьому отримає допомогу від Великої Британії, Німеччини та Франції.

На запит норвезької поліції сили швидкої мобілізації, у понеділок почали розміщувати війська на підприємствах, які відповідають за переробку та експорт нафти та газу.

Хоча норвезький уряд заявив, що йому не відомо про будь-які конкретні загрози нафтогазовій інфраструктурі, він все ж таки вважав за доцільне посилити заходи безпеки.

Серед берегових об'єктів, які отримали у понеділок захист поліції та військових, були газові експортні термінали Коллснес та Нюхамна, газоконденсатний завод у Каарстої та нафтопереробний завод у Монгстаді.

Українські Національні Новини

Новини Світу