norvegiya-ta-britaniya-viluchili-rosiyski-karti-na-vodi-ukrayini-zi-svoyikh-katalogiv

Норвегія та Британія вилучили російські карти на води України зі своїх каталогів

 • 13228 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Міжнародні гідрографічні організації PRIMAR із Норвегії та IC-ENC з Великої Британії вилучили російські навігаційні карти на води України зі своїх каталогів. Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає УНН із посиланням на пресслужбу міністерства.

"Російська Федерація незаконно реалізовувала морські електронні навігаційні карти (ЕНК) на територію України, чим створювала загрозу мореплавству в Чорному та Азовському морях. Російські карти на територію України розпочали виробляти та реалізовувати на міжнародному ринку ще в 2008-2012 рр. Ситуація загострилася після анексії Криму", - йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.

Криклій зазначив, що завдяки роботі Держгідрографії досягнуто принциповий результат.

"Регіональні центри електронних карт Міжнародної гідрографічної організації PRIMAR (Норвегія) та IC-ENC (Велика Британія) вилучають російські карти зі своїх каталогів задля забезпечення безпеки судноплавства в Азовському і Чорному морях та дотримання і виконання резолюції Генасамблеї ООН А/Res/68/262", - заявив він.

Раніше у Держгідрографії заявили, що РФ незаконно виробляє морські навігаційні карти на територію України, створюючи загрозу мореплавства в Чорному та Азовському морях, та продає ці карти через компанії Великої Британії та Норвегії.

Нагадаємо, раніше Держгідрографія закликала Кабінет міністрів та Президента встановити морський кордон з РФ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Відзавтра у Києві обмежать в’їзд фур у місто в час пік

     • 16163 переглядiв

    ООС: бойовики один раз обстріляли українські позиції

     • 10550 переглядiв