notarius-perepisav-na-storonnikh-osib-dekilka-kvartir

Нотаріус переписав на сторонніх осіб декілька квартир

 • 8481 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Столична прокуратура викрила приватного нотаріуса, який, перебуваючи під слідством за махінації з нерухомістю, переписав на сторонніх осіб дві квартири у Києві та Харкові. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва, передає УНН.

"Встановлено, що нотаріус, достовірно знаючи про наявність в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно записів про заборону відчуження об’єктів нерухомого майна, прийняв рішення про перереєстрацію за іншими особами права власності на дві квартири, що розташовані у Києві та Харкові", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у результаті протиправних дій нотаріуса майно вибуло з законного володіння власників, завдавши їм шкоду у понад 3 мільйона гривень.

Крім того, у квітні поточного року Київська місцева прокуратура №4 скерувала до суду обвинувальний акт стосовно вказаного нотаріуса за фактом вчинення ним аналогічного злочину, а саме незаконного відчуження ще двох квартир у місті Харків. Судовий розгляд наразі триває.

Наразі зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особою, яка здійснює професійну діяльність, пов’язану із наданням публічних послуг) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНН, Київська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо нотаріуса Київського міського нотаріального округу, який сприяв рейдерському захопленню торгового центру вартістю майже 135 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП