nova-balistichna-raketa-i-zdorovya-vsim-lyudyam-u-sviti-u-kndr-proveli-viyskoviy-parad

Нова балістична ракета і виступ Кім Чен Ина: у КНДР провели військовий парад

 • 37195 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. КНДР у суботу ввечері провела військовий парад на честь 75-річчя Трудової партії країни, під час якого продемонструвала свою нову надважку балістичну ракету. Про це повідомляє BBC, інформує УНН.

"У суботу Північна Корея провела нічний військовий парад, у якому взяв участь лідер Кім Чен Ин. Парад відзначив 75-у річницю Робочої партії. Північна Корея зазвичай використовує свої паради, щоб демонструвати нові ракети та озброєння. Експерти повідомили про нову надважку міжконтинентальну балістичну ракету під час заходу", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що це перший подібний парад у країні за останні два роки, який проходить буквально за кілька тижнів до президентських виборів у США.

"Північна Корея не демонструвала балістичних ракет на своїх парадах з тих пір, як президент Дональд Трамп і пан Кім провели перший спільний саміт у 2018 році. За повідомленнями військових Південної Кореї, парад відбувався до світанку у суботу. Причина його раннього проведення поки невідома", - повідомили у BBC.

У своїй промові лідер КНДР Кім Чен Ин повідомив, що Північна Корея буде продовжувати "зміцнювати" свою армію для "самооборони та стримування". Він також заявив, що вдячний, що "жоден північнокореєць не захворів на COVID-19".

"Я бажаю міцного здоров'я всім людям у всьому світі, які борються з хворобою через цей злий вірус", - сказав він.

Як повідомлялося раніше в УНН, Кім Чен Ин вирішив зібрати Політбюро аби обговорити COVID-19 та наслідки сильної повені у КНДР.

Українські Національні Новини

Новини Світу