nova-initsiatyva-poroshenka-hroshi-na-zsu-peredaty-deputatam-dlia-remontu-stadioniv-ta-skveriv-hladkykh

Нова ініціатива Порошенка: гроші на ЗСУ передати депутатам для ремонту стадіонів та скверів - Гладких

 • 38808 переглядiв

Петро Порошенко подав законопроект про повернення частини податку на доходи фізичних осіб від Збройних сил до місцевих бюджетів, що може призвести до того, що під час війни кошти будуть витрачатися на ремонт стадіонів та велодоріжок замість військових потреб.

Народний депутат Петро Порошенко подав законопроєкт, яким передбачається повернення в розпорядження місцевих депутатів частки податку на доходи фізичних осіб, що фактично означає вилучення цих коштів у Збройних Сил України. Під час війни гроші будуть витрачатися не на ЗСУ, а на ремонт стадіонів та велосипедних доріжок, - повідомив експерт Валентин Гладких, передає УНН.

"Сьогодні кошти від ПДФО витрачаються на потреби сил оборони. А їх передача від ЗСУ назад місцевим депутатам жодним чином не буде сприяти вирішенню мілітарних завдань, і тим більше, жодним чином не буде сприяти поліпшенню матеріально-технічної бази для українських військовослужбовців.  Втім, Петро Олексійович, звісно, про це не говорить. Натомість він продовжує займатися відвертими спекуляціями і маніпуляціями, що в принципі і не дивно", – сказав Гладких.

На його думку, спроби Порошенка повернути кошти ПДФО на місця пов’язані з бажанням місцевих депутатів повернутися до освоєння даних коштів.

"Я схильний думати що таке затяте бажання повернути доволі значні кошти до місцевих бюджетів пов'язане з тим, що ці кошти з місцевих бюджетів місцеві депутати можуть освоїть за рахунок своїх суб'єктів господарювання, які власне і будуть займатися ремонтом стадіонів, велодоріжок і парків ", - наголошує Гладких.

Експерт зазначає, що рішення про перенаправлення більшої частки ПДФО із місцевих до центрального бюджету було прийнято Верховною Радою раніше через те, що українські військові потребували дронів, зброю і амуніцію. Натомість, міські і селищні ради витрачали кошти на стадіони, парки та велодоріжки.

Як повідомлялося раніше, обидва сини Порошенка призовного віку виїхали з України за кордон незадовго до війни і так і не повернулися.