novi-koronavirusni-antirekordi-stepanov-zayaviv-scho-ukrayina-ne-mozhe-vvesti-povniy-lokdaun

Понад 5 тис. випадків COVID-19 за добу: Степанов заявив, що Україна не може ввести повний локдаун

 • 34398 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна наразі не може піти шляхом деяких європейських країн, наприклад Ізраїлю, який ввів знову повний локдаун. Про це він повідомив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Я чудово розумію, що ми зараз не можемо піти шляхом, яким пішли деякі європейські країни. Тим шляхом, яким пішов Ізраїль, який ввів повний локдаун на 14 днів", - сказав Степанов.

Степанов заявив, що буде радитися із фахівцями, у який спосіб з одного боку не зупинити економіку, а з іншого - запобігти поширенню COVID-19.

"Я буду зараз радитися з фахівцями, у який спосіб нам з одного боку не зупинити економіку…я чудово розумію, в яких умовах ми живемо. Нам потрібно, щоб працювала економіка, люди ходили на роботу, але нам потрібно знайти баланс, який ми просто будемо виконувати - своєрідна домовленість між всіма, щоб нам, нашим близьким - завжди могла бути надана медична допомога…Є базові речі, які є необхідними – це користування масками, дотримання дистанції, мінімальна кількість контактів та користування антисептиками. Це базові речі, це відсутність будь-яких масових заходів…це дотримання тих правил, які встановлені у нашій країні….", - наголосив Степанов.

Нагадаємо, в Україні на 8:40 8 жовтня зафіксовано майже 245 тисяч випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст нових випадків за добу - новий антирекорд у майже 5,4 тисячі.

Як повідомлялося, очільник МОЗ розповів, коли очікувати посилення карантину.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кравчук розповів, яким має бути його заступник у ТКГ

     • 13243 переглядiв