novi-likarnyani-v-ukrayini-scho-zminilos-vidsogodni

Нові лікарняні в Україні: що змінилось відсьогодні

 • 42573 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. У Фонді соціального страхування України роз'яснили, які зміни у системі інформування роботодавцем про здійснені виплати лікарняних набули чинності 1 жовтня 2018 року. Про це повідомила прес-служба ФССУ, передає УНН.

“1 жовтня набули чинності зміни у порядку фінансування ФСУУ страхувальників (роботодавців) для надання ними застрахованим особам допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, на поховання, а також деяких виплат потерпілим на виробництві”, — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсьогодні починає діяти новий порядок фінансування страхувальників

Основні нововведення, що набули чинності:

  • Система попереднього контролю правильності нарахування виплат.
  • Нова форма заяви-розрахунку.
  • Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам.
  • Передбачені строки подачі заяви-розрахунку.
  • Можливість подачі заяв-розрахунків, повідомлень про виплату коштів застрахованим особам і звітів у електронному вигляді.

Зміни направлені та посилення соціального захисту працевлаштованих у частині пришвидшення термінів отримання ними матеріального забезпечення, а також оптимізацію та спрощення для роботодавців взаємодії з Фондом, мінімізацію перевірок і заміну санкцій на попередній контроль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зміниться для українців у жовтні: початок призову, тарифи, ціни на залізничні квитки

Нагадаємо, з 1 жовтня вступає у дію можливість подання заяви-розрахунку в електронному вигляді  із застосуванням електронного цифрового підпису.

Українські Національні Новини

Суспільство