novi-sanktsiyi-proti-bilorusi-yes-ukhvaliv-obmezhuvalni-zakhodi-stosovno-78-fizosib-ta-8-organizatsiy

Нові санкції проти Білорусі: ЄС ухвалив обмежувальні заходи стосовно 78 фізосіб та 8 організацій

 • 24779 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Голови МЗС країн Євросоюзу ввели нові санкції проти Білорусі, які торкнулися 78 фізичних та 8 юридичних осіб. Про це в своєму Twitter повідомляє журналіст Рікард Йозвяк, який висвітлює тему політики ЄС щодо східних країн-сусідів, передає УНН.

Цитата:

"ЄС ухвалив рішення про заморожування активів і заборону на видачу віз 78 людям і 8 юридичним особам", - йдеться в повідомленні Йозвяка.

Деталі

За інформацією журналіста, санкції торкнуться деяких бізнесменів, а також членів сім'ї чинного керівника країни Олександра Лукашенка, прокурорів, суддів, поліцейських і військових чиновників.

Додамо

Як заявив 21 червня представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель перед засіданням Ради ЄС в Люксембурзі, нові санкції ЄС проти Білорусі торкнуться 86 фізичних та юридичних осіб.

Він також зазначив, що голови МЗС країн ЄС обговорять економічні санкції, які будуть представлені на розгляд Ради ЄС на наступному засіданні, які торкнуться секторів економіки Білорусі, безпосередньо пов'язаних з експортом.

Це вже четвертий пакет санкцій ЄС щодо Білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу