novi-vibukhi-u-balakliyi-dbr-rozpochalo-rozsliduvannya

Нові вибухи у Балаклії: ДБР розпочало розслідування

 • 11273 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, з’ясовують обставини вибухів на території військового складу Міністерства оборони в місті Балаклії Харківської області, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби ДБР.

"За попередньою інформацією: 15 листопада на технічній території військових складів військової частини А1352 проводилася планова робота з розмінування технічної території та завантаження боєприпасів на техніку. Під час чого відбулося детонування, загорання та три вибухи", - йдеться у повідомленні.

У ДБР також додали, що внаслідок надзвичайної події, четверо військових отримали травми різного ступеню тяжкості, а двоє саперів зазнали поранень, що несумісні з життям.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону.

Подію кваліфікували як недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 15 листопада місцеві ЗМІ повідомляли про те, що у Балаклії Харківської області прогриміли кілька вибухів неподалік полігону, було видно густий дим.

Натомість у Генштабі повідомили, що у Балаклії на Харківщині проводились планові заходи з утилізації боєприпасів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП