novim-golovnim-trenerom-fki-levadiya-priznacheno-ukrayintsya-maksima-kalinichenka

Новим головним тренером естонського ФК "Левадія" призначено українця Максима Калиниченка

 • 228780 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Новим головним тренером естонського футбольного клубу з Таллінна ФКІ "Левадія" призначили 43-річного українця Максима Калиниченка. Контракт розрахований до кінця 2023-го з можливістю продовження на два роки, повідомляє УНН з посиланням на сайт клубу.

Деталі

Призначення Калиниченка новим головним тренером також означає, що з посади виконувача обов'язків головного тренера йде Іван Стойкович, який приєднався до клубу на початку 2022 року. Стойкович, який півроку тренував команду "Левадія" U21, на початку липня був призначений головою представницької команди. Разом з ним свої посади також залишають помічник тренера Нікола Мітіч та тренер з фізпідготовки Урош Ніколич.

Максим Калиниченко має тренерську ліцензію УЄФА, його асистентами стануть Микита Андрєєв та Артем Артюнін. Андрєєв також продовжить керувати "Левадією" U21. Новий головний тренер, коментуючи своє призначення на посаду, зазначив, що приєднання до чинного чемпіона Естонії для нього хороший виклик.

Цитата

"Я працював помічником тренера в Україні, росії та Латвії. Як гравець я спостерігав за тренерами з різним почерком та їх стилем. Коли Левадія вийшла зі мною на зв'язок, я зрозумів, що це хороший шанс проявити себе як головний тренер", - сказав він: "Я дивився багато ігор "Левадії" і маю картинку, якою я хочу бачити команду в майбутньому. Зрозуміло, що головне у футболі – це результат, але разом з тим я хочу грати так, щоб це було привабливо і для глядачів."

Першу гру на посаді головного тренера ФКІ "Левадія" Калиниченко проведе у неділю, 18 вересня, на А. Ле Кок арені проти ФК "Курессааре".

Додамо

За час своєї кар'єри гравця з 2002 по 2011 рік, Максим Калиниченко зіграв 47 ігор за збірну України та забив 7 м'ячів. У складі збірної України у 2006 році Калиниченко також грав і на чемпіонаті світу, де з командою він дійшов до чвертьфіналу, в якому українці поступилися італійцям.

Окрім вітчизняних клубів, у 2000-2008 роках він також представляв московський "Спартак". У складі російського клубу він брав участь у груповому раунді Ліги чемпіонів у 2006-му. 

Тренерська кар'єра Калиниченка розпочалася у 2015 році у харківському "Металісті" U21.

Нагадаємо

Головний тренер збірної України з футболу Олександр Петраков оголосив список із 25-ти гравців, викликаних на вересневий збір національної команди для підготовки та участі в трьох матчах Ліги націй УЄФА.

Українські Національні Новини

Суспільство