novim-koordinatorom-ekonomichnoyi-pidgrupi-v-tkg-bude-eks-posol-nimechchini-v-rf

Новим координатором економічної підгрупи в ТКГ буде екс-посол Німеччини в РФ

 • 9460 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Представник ОБСЄ Мартін Сайдік після сьогоднішнього засідання Тристоронньої контактної групи з питань врегулювання ситуації на Донбасі заявив, що координатором підгрупи з економіки тепер буде колишній посол Німеччини в Росії Ульріх Бранденбург. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання naviny.by.

"Представник ОБСЄ повідомив, що координатор підгрупи з економіки П'єр Фішер завершив свою роботу. У зв'язку з цим Сайдік подякував йому за внесок у вирішення життєво важливих питань для населення. Його на цій посаді змінить колишній посол Німеччини в Росії Ульріх Бранденбург", – йдеться у повідомленні видання.

Нагадаємо, Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі провела сьогодні перше у новому році засідання у Мінську.

Українська сторона заявила, що готова наприкінці січня-на початку лютого передати Росії вже 25 громадян РФ, що перебувають в українських тюрмах, в обмін на політв'язнів Кремля, а також провести звільнення 19 українців з ОРДЛО в обмін на близько 70 засуджених бойовиків.

Також під час засідання Україна вимагала негайного проведення спільного засідання ТКГ і гуманітарної підгрупи для розблокування процесу звільнення заручників і політв’язнів.

Наступне засідання ТКГ у Мінську призначили на 30 січня.

Українські Національні Новини

Політика