noviy-ekipazh-dostavili-na-mks-za-rekordniy-chas

Новий екіпаж доставили на МКС за рекордний час

 • 21182 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Екіпаж з трьох осіб сьогодні успішно доставили на Міжнародну космічну станцію з Землі на борту російської ракети за рекордний час - трохи більше ніж три години. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Роскосмосу.

"Члени екіпажу транспортного пілотованого корабля "Союз МС-17", який вперше пристикувався сьогодні до Міжнародної космічної станції за 3 години 3 хвилини, відкрили перехідні люки і перейшли на борт МКС. Після цього відбувся перший сеанс зв'язку повного складу екіпажу експедиції МКС-63 з Центром управління польотами ЦНДІМАШ", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що після відкриття люків між пілотованим кораблем і станцією почав роботу екіпаж у складі 6 осіб: космонавтів Роскосмосу Анатолія Іванишина, Івана Вагнера, Сергія Рижикова і Сергія Кудь-Сверчкова, а також астронавтів NASA Крістофера Кессіді і Кетлін Рубінс. Для Сергія Рижикова і Кетлін Рубінс це вже не перше космічне "відрядження" на навколоземну орбіту, а ось для Сергія Кудь-Сверчкова - дебютний політ.

Планована тривалість польоту екіпажу пілотованого корабля "Союз МС-17" - 177 діб. У програмі нової тривалої експедиції - науково-прикладні дослідження і експерименти, проведення регламентних робіт, пов'язаних з підтримкою працездатності станції, і дооснащення її обладнанням, яке доставляють вантажними кораблями. Відповідно до програми польоту заплановано виконання понад півсотні експериментів, чотири з яких будуть новими, а також виходи у відкритий космос за російською програмою. Космічний корабель сьогодні доставив 173 кг корисних вантажів.

На 22 жовтня 2020 року заплановано повернення екіпажу транспортного пілотованого корабля "Союз МС-16" з екіпажем МКС-63 в складі Анатолія Іванишина, Івана Вагнера і Крістофера Кессіді. Крім того, в листопаді заплановано запуск місії SpaceX Crew-1 - до екіпажу експедиції МКС-64 приєднаються астронавти Майкл Хопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Вокер і Соїті Ногуті.

Нагадаємо, на початку жовтня українсько-американська ракета “Antares” вивела в космос корабель з вантажем для МКС.

Українські Національні Новини

Новини Світу