noviy-format-roboti-vr-stefanchuk-rozpoviv-pro-plan-rozglyadu-zakonoproektiv

Новий формат роботи ВР: Стефанчук розповів про план розгляду законопроектів

 • 11024 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Верховна Рада України відтепер буде працювати відповідно до плану, який передбачає розгляд законопроектів по окремим блокам. Про це заявив під час Погоджувальної ради перший заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук, передає кореспондент УНН.

"План законопроектних робіт... ми зараз це внесли як обов’язкову норму в регламент і відтепер ми будемо рухатися на зустріч тому, щоб жити по відповідному плану. Що там буде розглядатися? Вперше буде виділено такий блок, як законопроекти інституційні, основні. І другий блок, як внесення змін, доповнення до вже існуючих законодавчих актів", - сказав Стефанчук.

За його словами, серед основних законопроектів – зміни до Конституції України.

"Це буде стосуватися проектів законів, що передбачені конституцію, але до сих пір не розроблені. Таких законопроектів понад 20. Далі це буде стосуватися кодифікованих актів. Ми сконцентруємо свою увагу на відповідних кодифікаціях, наприклад на створенні нових кодексів, так і на рекодифікації вже існуючих кодексів", - сказав Стефанчук.

Окрім того, за його словами, буде цілий блок законів, які стосуються первинної розробки. Окремо буде винесено блок ратифікацій.

"Ще буде окремий блок – питання, які стосуються вичищення законодавчого сміття. Ми повинні проаналізувати разом, які закони вже втратили актуальність, які постанови ВРУ втратили актуальність, які розпорядження голови втратили актуальність і очистити наше законодавче поле від того, що вже давно не застосовується", - зазначив Стефанчук.

Нагадаємо, парламентарі ухвалили в цілому проект постанови про календарний план проведення третьої сесії ВРУ дев’ятого скликання.

Українські Національні Новини

Політика