noviy-instrument-kontrolyu-za-viborchimi-fondami-otrimalo-nazk

НАЗК затвердило порядок контролю за фінансуванням передвиборної агітації кандидатів на пост Президента

 • 9128 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції погодило порядок контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НАЗК.

"Положення цього порядку покликані, серед іншого, реалізувати законодавчі повноваження Національного агентства зі здійснення державного контролю за своєчасністю подання звітів про надходження і використання коштів виборчих фондів на виборах Президента України, повнотою таких звітів та достовірністю включених до них відомостей" – зазначила член Національного агентства Наталія Корчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК знайшло ознаки криміналу у звітах відомих партій

У відомстві додали, порядок визначає процедуру здійснення Центральною виборчою комісією та банками, в яких відкрито рахунки виборчих фондів, контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України.

Крім того, документом визначено механізм здійснення Національним агентством контролю за дотриманням вимог Закону України "Про вибори Президента України" щодо фінансування передвиборної агітації кандидатів.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду сім адмінпротоколів, зокрема і на народних депутатів Сергія Дунаєва і Георгія Логвинського.

Як повідомляв УНН, Національне агентство із питань запобігання корупції у співпраці з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення контролюватиме використання партіями і кандидатами рекламних бюджетів на телебаченні.

Українські Національні Новини

Політика