noviy-ministr-finansiv-zustrivsya-z-predstavnikom-mvf-obgovorili-spivpratsyu

Новий міністр фінансів зустрівся з представником МВФ: обговорили співпрацю

 • 15577 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Новий міністр фінансів Ігор Уманський зустрівся з постійним представником Міжнародного валютного фонду в Україні Йостою Люнгманом, під час зустрічі міністр наголосив, що нова програма МВФ для України є важливою для підтримання фінансової стабільності, і запропонував організувати найближчим часом зустріч керівництва уряду з керівництвом МВФ у Вашингтоні. Про це УНН повідомили у пресслужбі Мінфіну.

"Ігор Уманський провів свою першу офіційну зустріч на посаді міністра фінансів України. Сьогодні, 6 березня, він зустрівся з постійним представником МВФ в Україні Йостою Люнгманом", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі сторони, як зазначається, обговорили поточний стан справ та подальші кроки двостороннього співробітництва.

У межах конструктивного діалогу було наголошено на важливості подальшого співробітництва України з МВФ. Міністр фінансів Ігор Уманський зазначив, що безумовним пріоритетом для України є продовження активної співпраці із МВФ.

"Програма розширеного фінансування МВФ є важливою для підтримання фінансової стабільності і реалізації структурних реформ в Україні, що є пріоритетом діяльності уряду. Ми продовжуємо спільно з нашими колегами з МВФ активну роботу для початку програми", - зазначив міністр.

"Міністр запропонував організувати найближчим часом зустріч керівництва уряду з керівництвом МВФ у Вашингтоні з метою обговорення подальшої співпраці", - відзначили у Мінфіні.

Нагадаємо, у грудні 2019 року в результаті успішних перемовин було досягнуто згоди на технічному рівні (Staff Level Agreement) щодо нової трирічної програми EFF загальним обсягом 5,5 млрд доларів США.

Українські Національні Новини

Економіка