noviy-ministr-zakordonnikh-srav-litvi-vpershe-pribuv-v-ukrayinu

Новий міністр закордонних справ Литви вперше прибув в Україну

 • 14077 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс прибув з першим дводенний візитом до України. Про це повідомив очільник українського МЗС Дмитро Кулеба, передає УНН.

Цитата:

"Радий вітати міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса у його першому візиті до України. Литва — важливий союзник і справжній друг України, партнер у Люблінському трикутнику. Ми вшанували полеглих українських героїв, які захистили Україну та Європу від агресії РФ", - повідомив український міністр.

Деталі

За даними МЗС України, Ландсбергіс перебуватиме в Україні 23-24 лютого.

Разом з українським колегою, він має обговорити подальше зміцнення стратегічного партнерства України та Литви, підтримку зусиль нашої держави з відновлення суверенітету та територіальної цілісності, протидію гібридним загрозам, взаємодію у рамках міжнародних організацій.

Дмитро Кулеба та Габріелюс Ландсбергіс приділять окрему увагу збільшенню обсягів двосторонньої торгівлі та підготовці Міжнародної конференції з питань реформ в Україні.

За підсумками переговорів 23 лютого о 17.15 міністри закордонних справ України та Литви проведуть спільну пресконференцію.

Що було раніше

У грудні 2020 року у Литві голова МЗС Лінас Антанас Лінкявічюс передав портфель своєму наступнику в новому уряді — Габріелюсу Ландсбергісу та попрощався з іноземними колегами.

Українські Національні Новини

Політика