noviy-ochilnik-ternopilskoyi-prokuraturi-nazvav-svoyi-prioriteti

Новий очільник Тернопільської прокуратури назвав свої пріоритети

 • 18628 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Прокурор Тернопільської області Микола Петришин назвав свої пріоритети у роботі на новій посаді. Про це він написав у FB, передає УНН.

"Основними своїми завданнями бачу – боротьбу з корупцією та захист прав і свобод громадян на Тернопільщині, а не бізнес- інтереси політиків та місцевих еліт. Хочу підкреслити, що особливу увагу буду звертати на ці справи, і якщо є випадки, що якісь кримінальні провадження роками не розслідувались, – звертайтесь", - зазначив Петришин.

Він подякував за довіру Генпрокурору Ірині Венедиктовій та завірив, що разом з колективом буде працювати задля законності та порядку в області.

"Дуже важливо було призначити людину, яка не має ніяких корупційних чи бізнес інтересів на Тернопільщині, я абсолютно нова людина у цій місцевості, яка не має ні сватів, ні кумів, ні братів тут, більше того багато кому з місцевих еліт це не подобається, але я вас запевняю, що я і далі буду не зручним прокурором", - сказав він.

Петришин також прокоментував інформацію, яка почала ширитися у ЗМІ про начебто гучне святкування його призначення.

"Вже фактично у перший робочий день деякі особи почали поширювати в соцмережах недостовірну інформацію начебто вчора в кабінеті щось святкували та вживали. Це абсолютна неправда. І це підтверджується актом Генінспекції, яка зафіксувала, що в кабінеті нічого подібного не відбувалось. Це не перше призначення в моєму житті, це для мене не свято, а буденність. Але перш за все це відповідальність перед керівництвом та людьми.

Крім того, в мережі почали тиражувати багато маніпулятивної інформації щодо майна моєї дружини, і наче б то моя сім’я різко обжилась цим майном, але це не так - нерухомість та автомобілі були у моєї дружини навіть до нашого знайомства, звичайно після одруження я показую це у своїй декларації. Родичі дружини все життя займаються бізнесом і ніколи не обіймали будь-яких посад у державних органах.

Тому ще раз підкреслю, такі провокації не пройдуть, я буду працювати на благо громадян та для викорінення злочинності у будь-якому її вигляді", - резюмував Петришин.

Раніше УНН повідомляв, що Генеральний прокурор Ірина Венедіктова та її заступники представили керівників колективам обласних прокуратур, які розпочали роботу з 11 вересня 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика