noviy-paket-dopomogi-vid-ssha-milyoni-snaryadiv-zokrema-y-lazerni-boyepripasi-dlya-borotbi-z-dronami

Новий пакет допомоги від США: мільйони снарядів, зокрема й лазерні боєприпаси для боротьби з дронами

 • 624867 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Міноборони США уточнило, що увійде в пакет військової допомоги Україні: 125 мільйонів доларів на озброєння та обладнання, а також 300 мільйонів доларів на зміцнення системи ППО. Про це йдеться у заяві відомства, пише УНН.

Деталі

Новим пакетом Міністерство оборони США виділяє 125 мільйонів доларів для задоволення нагальних бойових потреб України, а також ще 300 мільйонів доларів з рахунку Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) для зміцнення протиповітряної оборони України в довгостроковій перспективі.

Зокрема, через програму USAI до України надійдуть додаткові боєприпаси з лазерним наведенням для боротьби з безпілотними авіаційними системами.

У заяві підкреслюється, що надання оборонних послуг за програмою USAI означає початок процесу укладення цільових контрактів з промисловими компаніями для надання додаткових технологічних можливостей для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палата представників США схвалила пакет допомоги Ізраїлю на 14,3 мільярда доларів - CNN

Водночас в новий пакет допомоги від США увійдуть боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS, артилерійських ракетних систем HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 і 105 мм, ракети з трубчастим запуском, оптичним відстеженням і дротовим наведенням TOW, протитанкові комплекси «Джавелін», понад 3 мільйонів патронів до стрілецької зброї та гранати, підривні боєприпаси для розчищення перешкод, протипіхотні боєприпаси M18A1 Claymore. А також 12 вантажівок для перевезення важкого обладнання, спорядження для зимової погоди, запасні частини та інше польове обладнання.

Нагадаємо 

У п'ятницю 3 листопада, США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійшло озброєння та обладнання на 125 мільйонів доларів. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен

Українські Національні Новини

Економіка