noviy-paket-sanktsiy-lishe-pochatok-yes-vidpoviv-na-ogoloshennya-rf-pro-aneksiyu-zakhoplenikh-teritoriy

Новий пакет санкцій - лише початок: ЄС відповів на оголошення рф про анексію захоплених територій

 • 236919 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Офіційна представниця Єврокомісії Дана Спінант заявила, що новий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії є "першою частиною відповіді" Заходу на анексію кремлем захоплених територій України. Про це інформує УНН з посиланням на спільний брифінг спікера ЄС Петера Стано та Дани Спінант.

Цитата

"Ми ніколи не погодимося з анексією (українських територій, - ред.). Ми готові змусити кремль заплатити високу ціну за цю нову ескалацію конфлікту та розпочате ним вторгнення в Україну. Наш новий пакет санкцій є першою частиною нашої відповіді на це", - наголосила Спінант.

Своєю чергою, Петер Стано вчергове закликав міжнародну спільноту не визнавати "оркестрові референдуми" на тимчасово окупованих територіях України, оскільки вони є"кричущим актом порушення міжнародного права". 

"росія – єдина країна в світі, яка заявляє про свої злочини, порушення міжнародного права, стутату ООН наживо по телевізору і наперед... Європейський Союз просить наслідувати свій приклад і не визнавати референдум, бо росія йде від посилення своєї ескалації до фактичного захоплення та крадіжки українських територій", - сказав Стано.

Додамо

Прессекретар глави кремля дмитро пєсков заявив, що "церемонія підписання" про анексію рф захоплених територій України відбудеться завтра, 30 вересня.

Нагадаємо

Представництво ЄС в Україні повідомило, що Євросоюз засуджує псевдореферендуми рф і не визнає їхні результати.

Українські Національні Новини

Новини Світу