noviy-paket-sanktsiy-yes-proti-rosiyi-bude-spryamovaniy-proti-1300-osib-ta-organizatsiy

Новий пакет санкцій ЄС проти росії буде спрямований проти 1300 осіб та організацій

 • 135466 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Новий пакет санкцій проти росії, запропонований Європейською комісією в середу, буде направлений проти понад 1300 осіб та організацій, заявив верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель. Про це пише УНН.

Цитата

"Цей список націлений на ключових осіб, які приймають рішення, олігархів, високопосадовців і пропагандистів, відповідальних за підрив територіальної цілісності України", - сказав Боррель.

Деталі

За його словами, нові санкції будуть націлені на "тих, хто причетний до окупації росією та незаконної анексії територій України", включаючи "маріонеткову російську владу в Донецьку, Луганську, Херсоні та Запоріжжі, а також інших російських осіб, які організували та сприяли фіктивним референдумам у цих чотирьох окупованих територіях України".

Боррель також сказав, що під санкції підпадатимуть високопосадовці в міністерстві оборони росії, у тому числі міністр оборони сергій шойгу, і ті, хто надає підтримку збройним силам росії, надаючу армійську техніку та озброєнню.

"Ми також продовжуємо переслідувати тих, хто поширює дезінформацію про війну. Зокрема, тих, хто поширює неправдиву інформацію та жертвує кошти на окуповані росією території", - підтвердив Боррель.

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС додав, що "багато вже зроблено" з погляду економічних суб'єктів, але інші неросійські суб'єкти, які можуть "брати участь в обході санкцій", також можуть стати мішенню.

На завершення Боррель зазначив, що ЄС "розширить географічне охоплення обмежень, що поширюються на Крим, Донецьку та Луганську області, затверджені на початку року. І це охоплюватиме всі непідконтрольні уряду території України, у тому числі Запорізька та Херсонська області, які не входять до складу Донбасу та не входили до складу попередніх рішень".

Українські Національні Новини

Новини Світу