noviy-posol-yaponiyi-pidtverdiv-neviznannya-aneksiyi-krimu-rnbo

Новий посол Японії підтвердив невизнання анексії Криму - РНБО

 • 6354 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Новопризначений посол Японії в Україні Такаші Кураі заявив на зустрічі з секретарем Ради нацбезпеки і оборони Олександром Турчиновим, що не визнає незаконну анексію Криму і підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу РНБО.

Турчинов і Кураі обговорили ситуацію на сході України у контексті російської агресії, а також санкційний тиск на Росії, на посиленні якого наполягає українська сторона.

Крім того, секретар РНБО та посол Японії приділили увагу питанню реформування вітчизняного оборонно-промислового комплексу та можливості поглиблення й двосторонньої співпраці в цій сфері.

Нагадаємо, у грудні минулого року посол Японії Шегекі Сумі, який прибув до України одразу після перемоги Майдану, повернувся на батьківщину. Його замінив 63-річний Такаші Курай, який був послом Японії в Пакистані з лютого 2016 року.

До того, у листопаді, прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе надіслав Президенту України Петру Порошенку особисте послання, в якому висловив готовність до подальшої взаємодії у вирішення регіональних і міжнародних питань.

Українські Національні Новини

Політика