noviy-premyer-ministr-moldovi-zayaviv-scho-pridnistrovya-maye-buti-demilitarizovano

Новий прем'єр-міністр Молдови заявив, що Придністров'я має бути демілітаризовано

 • 9841306 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Новий прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан наголосив, що Придністров'я необхідно демілітаризувати і вигнати звідти російські війська. Про це повідомляє УНН з посиланням на tv8.md.

Цитата

"Ми повинні відкалібрувати нашу обороноздатність настільки, щоб будь-якому агресору було б дуже важко напасти на нас", – сказав він.

Деталі

Речан закликав співітчизників не ігнорувати той факт, що у Молдові існують "реальні загрози ескалації або військових, або гібридних операцій".

За його словами, "лівий берег Дністра (невизнане Придністров'я. – Ред.) має бути демілітаризований шляхом евакуації російських військ та демілітаризації місцевих жителів".

"Ми маємо домогтися однієї фундаментальної речі — демілітаризації. Після цього слідує все інше, і дуже важлива економічна та соціальна інтеграція наших громадян, які там перебувають, але на першому місці — демілітаризація. Це залежить від багатьох речей, але в якийсь момент це буде вирішено", – заявив він та додав, що у Молдові йде гібридна війна, москва намагається захопити демократичні процеси та змінити європейський курс країни.

Додамо 

Речан став новим очільником молдовського уряду 16 лютого.

Нагадаємо 

Влітку Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що Україна рішуче відповість у разі нападу російських сил із території невизнаної ПМР.

Голова української розвідки Кирило Буданов заявляв, що Україна готова допомогти Молдові позбутися окупантів у Придністров'ї.

Українські Національні Новини

Політика