noviy-tekhnichniy-reglament-na-kosmetichnu-produktsiyu-bude-zbilsheniy-v-3-razi

Новий технічний регламент на косметичну продукцію буде збільшений в 3 рази

 • 14288 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. МОЗ України пропонує проект Технічного регламенту на косметичну продукцію для громадського обговорення та збільшить перелік заборонених інгредієнтів втричі. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МОЗ України.

"Якість і безпека є ключовими аспектами, на яких зосереджений новий регламент на косметичну продукцію. Перелік заборонених інгредієнтів буде збільшено втричі, виробники зможуть використовувати лише безпечні барвники, консерванти, УФ-фільтри. Ці пропозиції - важлива складова євроінтеграції України і виконання умов Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом", - йдеться у повідомленні.

Новий технічний регламенту на косметичну продукцію розроблений на основі Регламенту ЄС №1223/2009. Документ має усунути юридичні розбіжності, а також адміністративні та технічні бар’єри у торгівлі між Україною та країнами Європейського Союзу.

Завдяки новому технічному регламенту українці користуватимуться якісною та безпечною косметичною продукцією. Якщо сьогодні перелік заборонених до використання в косметичній продукції інгредієнтів становить 400, технічний регламент встановлює 1328, а також передбачає використання лише дозволених барвників, консервантів, УФ-фільтрів.

Один із важливих аспектів нового регламенту - заборонити випробування косметики на тваринах та дати можливість іноземним та національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції. Такі правила уже кілька років діють у країнах Європейського Союзу.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України має намір заборонити випробування косметики на тваринах.

Українські Національні Новини

Політика