novyi-paket-sanktsii-proty-rosii-maie-peredbachaty-obmezhennia-shchodo-tinovoho-flotu-rf-hlava-mzs-shvetsii

Новий пакет санкцій проти росії має передбачати обмеження щодо тіньового флоту рф - глава МЗС Швеції

 • 19105 переглядiв

Швеція пропонує включити до нового пакету санкцій проти росії обмеження на російський тіньовий флот танкерів, що перевозять нафту в обхід санкцій.

Швеція вважає, що до нового пакета санкцій проти рф слід внести обмеження проти тіньового флоту танкерів, які перевозять російську нафту в обхід санкцій. Про це напередодні зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі заявив глава МЗС Швеції Тобіас Більстром передає Reuters, пише УНН.

Деталі

За його словами, міжнародна спільнота повинна запровадити 14 пакет санкцій роти рф, який включатиме рішення з протидії тіньовому флоту рф. 

Прийняття 14-го пакету санкцій (проти рф - ред.) є однією з найважливіших речей. Ми подбаємо про те, щоб ми обидва включили заборону на імпорт скрапленого природного газу, а також заходи щодо стримування російського тіньового флоту

- заявив Біллстром

Водночас Білльстрем зазначив, що ще одним важливим питанням є необхідність того, щоб військові поставки здійснювались в Україну безперервно.

Доповнення

Наразі обговорення пакета санкцій перебуває на ранній стадії. Жодних рішень щодо затвердження нових санкційних обмежень на зустрічі в Люксембурзі не планується.

Нагадаємо

Німецьке видання tagesschau з посиланням на власні джерела заявило, що ЄС готує 14-й пакет санкцій проти росії, включаючи заходи за обхід обмежувальних заходів, а також розширення списку осіб та організацій, чиї активи будуть заморожені, з конкретними пропозиціями.

12.04.24, 16:49 • [views_0]