nszu-ne-vistachaye-5-6-mlrd-grn-na-oplatu-medzakladam-scho-likuyut-khvorikh-na-covid-19

НСЗУ не вистачає 5,6 млрд грн на оплату медзакладам, що лікують хворих на COVID-19

 • 11184 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Національній службі здоров'я України не вистачає 5,6 млрд грн на оплату медзакладам, які мають договори на лікування пацієнтів із COVID-19 у стаціонарі. Про це сказав виконуючий обов’язки голови НСЗУ Андрій Віленський під час засідання парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медстрахування в понеділок, передає УНН.

"Хочу доповісти народним депутатам, що станом на сьогодні НСЗУ не вистачає 5,6 млрд грн для забезпечення фінансування закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу пацієнтам із COVID-19 до кінця цього року. Ми подали відповідні документи до Міністерства охорони здоров’я і Мінфіну, для того, щоб це питання було вирішене", - сказав Андрій Віленський.

Він також попросив у народних депутатів підтримки, щоб зробити це якнайшвидше.

Також він зазначив, що у травні 240 лікарень, що надають допомогу пацієнтам, хворих на COVID-19, мали договори з НСЗУ, а зараз їх 437 і потреба в ліжках зростає.

“Ми розуміємо, що заклади охорони здоров’я, якщо мова буде йти про укладення договору з НСЗУ повинні відповідати вимогам, які встановлені до таких закладів, згідно з постановою 391 Кабінету міністрів України. Наразі таким вимогам відповідає виключно, з переліку тих закладів, заклади “Укрзалізниці”, і ми зараз проводимо підготовчу роботу для того, щоб укласти договір з тими закладами охорони здоров'я”, - додав Віленський.

Нагадаємо, Кабінет міністрів планує перерозподілити видатки МОЗ на 2020 рік, зокрема, на придбання рентгенівської трубки для Охматдиту та перерозподіл коштів на програму щодо оплати праці держслужбовців.

Українські Національні Новини

Політика