ny-times-u-ssha-rozroblyayut-plan-na-vipadok-zastosuvannya-rosiyeyu-khimichnoyi-zbroyi

NY Times: у США розробляють план на випадок застосування росією хімічної зброї

 • 109423 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Білий дім зібрав команду посадовців з нацбезпеки (Tiger Team), щоб обговорити сценарії того, як США та їхні союзники реагуватимуть, якщо президент росії володимир путін застосує свої запаси хімічної, біологічної чи ядерної зброї. Вони збираються тричі на тиждень на секретних сесіях, повідомляє УНН з посиланням на New York Times.

Деталі

Зі слів кількох офіційних осіб, причетних до процесу, команда розглядає варіанти реакцій, якщо путін досягне території НАТО, щоб атакувати конвої, які везуть зброю та допомогу в Україну.

Tiger Team також обговорюють ймовірність того, що росія поширить війну на сусідні країни, включаючи Молдову та Грузію, та як підготувати європейські країни до припливу біженців у масштабах, які до цього не спостерігали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні відреагували на заяви кремля про застосування ядерної зброї 

Очікується, що ці надзвичайні ситуації будуть центральними на позачерговій сесії у Брюсселі в четвер, коли президент Сполучених Штатів Джо Байден зустрінеться з лідерами 29 інших країн Альянсу.

На сьогодні Білий дім та генсек НАТО Йенс Столтенберг мають більше доказів того, що російський диктатор застосує найпотужнішу зброю зі свого арсеналу, ніж це було місяць тому, повідомляють журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США офіційно назвали дії росії в Україні військовим злочином 

Одним з головних питань, які обговорюють Tiger Team, - це поріг, який може спонукати Альянс застосувати військову силу в Україні. Байден дав зрозуміти, що він дуже неохоче це робить, побоюючись, що пряме зіткнення з Росією може вивести конфлікт з-під контролю, зазначають журналісти. Як заявив президент США нещодавно, це “Третя світова війна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО планує передати Україні обладнання для захисту від хімічних, біологічних та ядерних загроз 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині тривають бої в Ізюмському районі

     • 157835 переглядiв

    Окупанти вночі знову обстріляли Київщину, були бої

     • 310400 переглядiв