nyanchiti-investoriv-v-ukrayini-vzyavsya-bpp-shnik-bloger-pro-vidzhim-mayna-lyudmi-poroshenka

"Няньчити" інвесторів в Україні взявся "БПП-шник" - блогер про "віджим" майна людьми Порошенка

 • 15522 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Замість анонсованих Президентом Володимиром Зеленським "нянь" "в оборот" інвесторів взяли людей, близьких до Петра Порошенка, зокрема народного депутата від БПП Верховної Ради України VIII скликання Руслана Демчака. Про це у Facebook написав блогер Денис Гороховський, передає УНН.

Так, він прокоментував "віджим" будівлі (БЦ) у центрі столиці, здійснюваний Rws-банком Демчака.

Випадок унікальний з точки зору права, вважає Верховний Суд, який почав його розглядати. "Віджим" у власників будівлі - компанії "Рантьє плюс", відбувається через 8 років після її купівлі.

У ситуації, що склалася питання доцільності залучення іноземних інвесторів в Україну можна вважати закритим, коментує Гороховський.

"Уже багато років влада нам розповідає, що ось-ось прийдуть інвестори, принесуть з собою мільярди американських грошей, вкладуть їх в Україну, і тоді вже заживемо. Здавалося б, відмінний план. Притому, що навіть знаходяться деякі інвестори, які все ж наважуються спробувати щастя в Україні і привезти сюди свої гроші.

Але ж, якщо б все було так, як описано у першому абзаці, було б нудно. Ніякої романтики. Та й гешефт якийсь сумнівний.

Мабуть так і подумав народний депутат від БПП Руслан Демчак та придумав свою альтернативну схему. Якщо коротко, то її суть зводиться до того, щоб віджати у інвестора майно, яке він встиг придбати в Україні. У кращих традиціях анонсованих "інвест-нянь" Демчак взяв "в оборот" інвестора і не відпускає ні на хвилину. Красиво. І з місцевим колоритом", - пише він.

Українські Національні Новини

Економіка