nyu-york-maye-namir-rozirvati-kontrakti-z-donaldom-trampom

Нью-Йорк має намір розірвати контракти з Дональдом Трампом

 • 11204 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Міська влада Нью-Йорка, після штурму будівлі Конгресу США прихильниками Дональда Трампа, має намір припинити ділові відносини з чинним президентом. Про це заявив мер Нью-Йорка Білл де Блазі в інтерв'ю телеканалу MSNBC в середу, 13 січня, передає УНН.

"У контрактах ясно прописано, що у нас є право розірвати контракт, якщо підприємство, керівництво якого-небудь підприємства, замішано в кримінальній діяльності. Підбурювання до повстання проти уряду США, очевидно, є, кримінальною діяльністю", - сказав Блазі.

Бізнес імперія Трампа грунтується на сотнях різних контрактів. З Нью-Йорком у президента США є контракти про експлуатацію каруселі, двох льодових ковзанок і майданчики для гольфу, які щорічно приносять компаніям Трампа близько 17 млн ​​доларів. Дональд Трамп отримав популярність завдяки операціям з нерухомістю в Нью-Йорку. Значна частина ліберального мегаполісу, однак, вже давно ставиться до президента негативно, відзначають американські ЗМІ.

Влада Нью-Йорка оголосили про перегляд контрактів з Трампом після того, як підбурюваний президентом натовп 6 січня штурмував будівлю Капітолія у Вашингтоні. В результаті заворушень тоді загинули п'ятеро людей. Юридично вина Трампа в тому, що трапилося, наразі не доведена. 

Втім, вже 13 січня Трамп став першим президентом в історії США, якому вдруге оголосили імпічмент. Цього разу стаття звинувачення в прийнятому нижньою палатою документі — "підбурювання до заколоту".

Українські Національні Новини

Новини Світу