o-ayvazovska-aktivizatsiya-predstavnikiv-ordlo-u-minsku-povyazana-z-zavershennyam-diyi-zakonu-pro-okupovani-teritoriyi

О.Айвазовська: активізація представників ОРДЛО у Мінську пов'язана з завершенням дії закону про окуповані території

 • 6676 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Вже через півроку завершується дія закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", який був прийнятий у вересні 2014 року строком на 3 роки і тому у Мінську активізувались поедставники ОРДЛО та РФ. Про це під час дискусії повідомила експерт політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська, передає кореспондент УНН.

 

"Комплекс заходів є невід'ємною частиною Мінських угод і закон про особливості місцевого самоврядування на цих територіях є частиною виконання на цих територіях комплексу заходів, це один з етапів. Реалізація цього закону ("Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" - ред.), який є сьогодні чинним, завершується у вересні 2017 року, тобто за півроку.

У Мінському форматі активізувалась дискусія з боку ОРДЛО та РФ, тому що закінчення терміну реалізації юрисдикції цього закону означає, що насправді немає навколо чого проводити дискусію, так як статус, який був наданий, він тимчасовий, це було політичне рішення і були три роки повних на те, щоб всі сторони прийшли до певних консенсусних рішень, які могли б реалізувати завдання кожної зі сторін. Цього не відбулося і це факт",- сказала вона.

Як повідомляв УНН, за словами О.Айвазовської, на сьогодні немає жодних перспектив виконання політичного етапу мінських угод і немає ніякої можливості вийти на компроміс щодо одночасного виконання безпекового та політичного компонентів.

Українські Національні Новини

Політика