o-danilyuk-minfin-ne-pidrakhuvav-sumi-zbitkiv-vid-khakerskoyi-ataki

О.Данилюк: Мінфін не підрахував суми збитків, від хакерської атаки

 • 11181 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. На сьогодні Міністерство фінансів не підрахувало суму збитків, які було завдано українським підприємствам через хакерську атаку. Про це в ефірі 24 телеканалу заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає УНН.

"Атака досить серйозна – найбільша атака в історії України. Ще не рахували наслідки, але ми зараз фокусуємося просто на тому, щоб якомога скоріше розв’язати проблему", - сказав О.Данилюк.

Він підтвердив, що хоч Міністерство фінансів не постраждало, "є проблеми з митницею, а також з податковим блоком і зараз ми шукаємо варіанти, як вирішити проблеми".

Він уточнив, що вирішується питання штрафів для підприємців, які своєчасно подали заявки на сплату податків, але не змогла це зробити через хакерську атаку.

"Вони вчасно подали заявки і вони зможуть бути опрацьовані. Є певна проблема з тими, хто не встиг подати. Така ситуація не врегульована, і ми, як міністерство фінансів думаємо, як врегулювати цю ситуацію. Але звичайно, це форсмажор і тому ми маємо піти на зустріч підприємцям", - наголосив міністр.

Нагадаємо, банки поступово відновлюють роботу після кібератак, операції з платіжними картками здійснюються у звичайному режимі.

Українські Національні Новини

Економіка