o-danilyuk-spodivayetsya-na-pidpisannya-memorandumu-z-mvf-u-nayblizhchi-dni

О.Данилюк сподівається на підписання меморандуму з МВФ у найближчі дні

 • 12427 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Оновлений меморандум з Міжнародним валютним фондом поки не підписаний, однак це питання найближчих днів. Про це міністр фінансів України Олександр Данилюк повідомив в інтерв’ю DT.UA, передає УНН.

“Ми не підписали Меморандум, але дуже близькі до цього. Я думаю, що все вирішиться в найближчі дні — сьогодні-завтра. І сподіваюся, що довше це питання не затягнеться. Але на даний момент не підписаний Меморандум, була дезінформація, але це не критично, так як помилилася поважне інформаційне агентство (Reuters — ред.) лише на пару днів”, — зазначив О.Данилюк.

Він також відзначив, що відсутність України в порядку для МВФ не ознака того, що питання про транш заморожене або відкладене.

“Що стосується відсутності у порядку денному українського питання і хронічних "ахів" з цього приводу, то тут важливо розуміти процедури, за якими все працює. Спочатку відбувається підписання Меморандуму, протягом мінімум двох тижнів відбувається засідання Ради директорів. Графік складається, по суті, на два тижні. І природно, якщо Меморандум ще не підписаний, то й дати засідання по Україні у графіку немає”, — сказав міністр фінансів.

О.Данилюк нагадав, що, як правило, транш надходить в Україну після засідання Ради директорів, протягом декількох днів. А вся сума траншу, як і попередніх, буде спрямована в золотовалютні резерви Національного банку.

Нагадаємо, раніше Reuters повідомив, що Україна підписала меморандум з Міжнародним валютним фондом, і таким чином відкрито шлях для виплати чергового траншу кредитів на 17,5 млрд дол. по програмі фінансової допомоги.

Однак у НБУ спростували інформацію про підписання оновленого меморандуму з МВФ та зазначили, що сподіваються на підписання найближчим часом.

Українські Національні Новини

Економіка