o-dovgiy-pokazav-scho-gotoviy-dovoditi-svoyu-nevinnist-v-sudi-v-denisenko

О.Довгий показав, що готовий доводити свою невинність в суді - В. Денисенко

 • 9012 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Відмова Олеся Довгого від депутатської недоторканності підтверджує його послідовну політичну позицію. Таку думку висловив народний депутат від БПП, член парламентського комітету з питань правової політики і правосуддя Вадим Денисенко, передає УНН.

"Я завжди послідовно виступав за зняття депутатської недоторканності і завжди голосував за це, тому звичайно підтримую рішення Олеся Довгого. Незважаючи на наші протилежні позиції з багатьох інших питань, вважаю, що його звернення до регламентного комітету підкреслює серйозність намірів довести свою невинність і вказує на його послідовну позицію щодо попередніх політичних заяв, "- заявив В. Денисенко.

На його думку, своїм вчинком О.Довгий показав, що не має наміру ховатися від правосуддя за депутатською недоторканністю.

"Всі політичні сили, які йшли в Раду, заявляли, що готові зняти з себе недоторканність, але це питання рухається надто повільно - зараз у Верховній Раді зареєстровано понад 30 законопроектів про зняття депутатської недоторканності. Але на жаль, поки шансів на їх прийняття майже немає. Як на мене, позиція Олеся Довгого прибирає всі зайві політичні інсинуації. По суті, він сказав, що готовий довести свою невинність у суді. І тепер можна відкинути політичні баталії та політичні словесні ігри і перейти до реального розгляду справи по суті, "- резюмував В. Денисенко.

Як повідомлялося, народний депутат Олесь Довгий звернувся до членів регламентного комітету з проханням зняти з нього депутатську недоторканність. Таку заяву політик зробив в ході засідання, на якому розглядається подання генерального прокурора про притягнення Довгого до кримінальної відповідальності.

"Як відповідальний і послідовний політик я звертаюся до колег по парламенту з проханням підтримати зняття з мене депутатської недоторканності, незважаючи на очевидний особистий мотив і застосування вибіркового правосуддя. Зняття недоторканності - це єдиний шлях до того, щоб довести свою правоту в суді, поставити крапку в цій справі раз і назавжди, перегорнувши сторінку 10-річної давності, а також мати право дивитися чесно в очі народу України і виборцям, які мене підтримали і підтримують сьогодні, "- заявив О.Довгий.

Українські Національні Новини

Політика