o-novak-rf-zbirayetsya-skorotiti-vidobutok-nafti-do-10-947-tis-bareliv-na-dobu

О.Новак: РФ збирається скоротити видобуток нафти до 10,947 тис. барелів на добу

 • 7093 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Росія збирається скоротити видобуток нафти до рівня в 10,947 тис. барелів на добу. Про це заявив голова міненерго РФ Олександр Новак, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Кінцева мета - 10,947 тис. барелів на добу за нашою класифікацією", - сказав він, відповідаючи на питання про те, до якого рівня Росія скоротить видобуток нафти.

Міністр додав, що Росія буде скорочувати видобуток нафти з рівня жовтня.

"Скорочувати будемо з жовтня, ... у нас є угода", - сказав міністр.

За його словами, Москва знизить видобуток до 31 березня вже на 200 тис. барелів на добу.

"Я думаю, що 31 березня буде десь мінус 200 тис. барелів на добу", - сказав він і додав, що в подальшому в найкоротші терміни Росія після досягнення цього рівня зможе скоротити видобуток до 300 тис. барелів на добу.

Поступове зниження почнеться вже з січня.

"З січня, просто рівень буде не 300 тис. барелів", - сказав він.

Він додав, що РФ не виключає можливості продовження домовленості про скорочення видобутку і на друге півріччя 2017 року. О.Новак також повідомив, що міненерго створить групу моніторингу контролю видобутку всередині РФ.

За словами О.Новака, країни, що не входять в ОПЕК, скоротять видобуток нафти майже на 560 тис. барелів на добу.

За його словами, країни-члени ОПЕК підтвердили намір скоротити видобуток нафти на 1,2 млн барерів на добу, що з країнами поза організації сумарно дасть 1,7-1,8 млн барелів на добу.

"Країни ОПЕК сьогодні підтвердили, що відповідно до досягнутих угод між ними буде скорочення на 1,2 млн барелів на добу, що сумарно дасть скорочення майже в 1,7 -1,8 млн барелів на добу", - сказав він.

Міністр повідомив, що до угоди щодо оптимізації видобутку нафти приєдналися 11 країн, що не входять в ОПЕК.

Очільник міненерго РФ заявив, що угода є довгостроковою, а відносини між країнами ОПЕК і поза ОПЕК вийшли на новий рівень. Крім того, він заявив, що угода залучить інвестиції в галузь і буде сприяти стабілізації нафтового ринку.

"Ми вважаємо, що підписана угода прискорить стабілізацію ситуації на ринках, знизить волатильність, дасть можливість залучити інвестиції і забезпечить стабільний розвиток нафтової галузі", - пояснив міністр.

Українські Національні Новини

Новини Світу