o-siroyid-zaklikala-stvoriti-slidchu-komisiyu-dlya-kontrolyu-za-rozsliduvannyam-rozstriliv-na-maydani

О.Сироїд закликала створити слідчу комісію для контролю за розслідуванням розстрілів на Майдані

 • 7686 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Віце-спікер ВРУ Оксана Сироїд закликала парламент створити тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням справи розстрілу активістів Майдану. Про це під час засідання погоджувальної ради заявила віце-спікер ВРУ Оксана Сироїд, передає кореспондент УНН.

“Це не Сироїд стверджує, що до цього (розстрілів на Майдані — ред.) була причетна влада, а це стверджує бездіяльність самої влади”, — сказала О.Сироїд.

Вона нагадала, що нинішня влада призначала чотирьох генеральних прокурорів, які витратили 3 роки “на те, щоб приховати докази цих злочинів”.

“Є в парламенті зареєстрований проект постанови №2058а від 10 червня 2015 року як раз про створення ТСК парламентської для того, щоб розслідувати ту інформацію, яка вказана у звіті (Міжнародної дорадчої групи від березня 2015 року — ред.) і проконтролювати органи правопорядку”, — зазначила О.Сироїд.

Вона запропонувала включити цей проект постанови у порядок денний і проголосувати за створення тимчасової слідчої комісії.

Як повідомляв УНН, у фракції коаліції розкритикували заяву О.Сироїд про причетність керівництва держави до розстрілів на Майдані.

Українські Національні Новини

Політика