o-yaroslavskiy-vidmovivsya-vid-uchasti-v-privatizatsiyi-opz

О.Ярославський відмовився від участі в приватизації ОПЗ

 • 3466 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського не братиме участь в конкурсі з продажу державного пакета акцій ПАТ "Одеський припортовий завод", запланованому на 14 грудня 2016 року. Відповідна офіційна заява компанія оприлюднила сьогодні, 6 грудня, передає УНН з посиланням на Forbes .

"Група DCH змушена відмовитися від участі в конкурсі з продажу пакета акцій даного підприємства на умовах, запропонованих ФДМУ. У той же час, DCH заявляє про свою зацікавленість в майбутньому в придбанні ОПЗ і готовність подальшої співпраці з цього питання ", - йдеться в документі.

Причиною відмови в компанії називають додаткову інформацію про фінансово-господарської діяльності підприємства, не що дістала відображення в тексті, опублікованому в офіційному виданні ФДМУ "Відомості приватизації" № 87 (1003) за 31 жовтня 2016 г. Після подачі заявки і підписання Договору про конфіденційність з ФДМУ і ОПЗ DCH отримала доступ до даних про діяльність заводу та спільно із залученими аудиторами PwC проведена юридичний і фінансовий аудит заводу.

"Зокрема, було виявлено, що реальна сума кредиторської заборгованості, становить не менше $ 85 млн., А в найбільш песимістичному варіанті може перевищувати $ 350 млн. А це фактично збільшує ціну придбання ОПЗ для потенційних покупців до 550 млн дол. і більше в порівнянні з ціною, за якою акції підприємства виставлені на продаж. Крім того, щодо підприємства ініційовано розгляд в Антимонопольному комітеті України та виконавче провадження, інформація про який міститься в публічному реєстрі Міністерства юстиції України ", - пише в офіційній заяві група DCH.

У документі також говориться про те, що ФДМУ не надав представникам компанії можливості очної участі в переговорах про умови і положень договору купівлі-продажу акцій ОПЗ, в результаті чого пропозиції щодо спірних питань залишились необсужденнимі, а самі відповідні питання - відкритими.

"З огляду на вищевикладене, придбання акцій ПАТ" Одеський припортовий завод "при його збиткової діяльності, значному обсязі кредиторської заборгованості та постійному її зростанні, неврегульованість і невизначеності щодо цілого ряду життєво важливих питань діяльності підприємства створює для DCH високий ризик втрати інвестицій", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося раніше, Олександр Ярославський - один з двох потенційних українських учасників конкурсу з приватизації ОПЗ. Свою зацікавленість також висловлювала ПрАТ "Укрнафтобуріння", пов'язана з Ігорем Коломойським і Віталієм Хомутинником. З нерезидентів про можливість участі в конкурсі заявляли американський IBE Trade Corp, еміратський Amjad Investments і Омана Suhail Bahwan Group (Holding) LLC. За інформацією ЗМІ, останні два інвестора виставили вимогою повне очищення Одеського припортового заводу від наявних боргів, що експертами оцінюється як нездійсненну умову.

Українські Національні Новини

Політика