o-zerkal-ochikuye-scho-skazane-rf-u-sudi-oon-bude-ne-novim-ale-ne-mensh-vazhkim

О.Зеркаль очікує, що сказане РФ у суді ООН буде "не новим, але не менш важким"

 • 9740 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Більшість з того, що Україна почує сьогодні з боку РФ у Міжнародному суді ООН, буде для української сторони "не новим, але від того не менш важким. Про це написала на своїй сторінці у Facebook заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, передає УНН.

“Сьогодні у слуханнях у Гаазі доповідає Росія. Більшість з того, що ми почуємо буде для нас не новим, але від того не менш важким - бо складно терпіти маніпуляції і перекручування, на яких нині будується уся політика РФ щодо України”, - написала заступник міністра.

О.Зеркаль наголосила, що потрібно уважно стежити і спростовувати усі маніпуляції. “Спростовувати тут і зараз. Для себе і для ваших друзів”, - підкреслила вона.

“Доводити усю банальність брехні і пропаганди. Судові процеси добре надаються для таких доведень. Ганна Арендт сформувала таку актуальну сьогодні ідею про банальність зла саме під час судового процесу”, - зазначила О.Зеркаль.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика