o-zerkal-zaklikala-sud-oon-prityagnuti-rosiyu-do-vidpovidalnosti-za-pidtrimku-terorizmu

О.Зеркаль закликала суд ООН притягнути Росію до відповідальності за підтримку тероризму

 • 6922 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Росія має бути притягнута до відповідальності за підтримку тероризму на Донбасі та дискримінацію на етнічній основі в окупованому Криму. Про це заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила під час слухання справи в суді в Гаазі, передає кореспондент УНН.

"Росія має бути притягнута до відповідальності за підтримку тероризму на Донбасі та за етнічну дискримінацію в окупованому Криму", - сказала вона.

Як повідомляв УНН, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль під час слухання справи в суді в Гаазі заявила, що Україна виступила з позовом проти Російської Федерації через те, що внаслідок її дій постраждали вже тисячі українців і мільйони можуть постраждати, оскільки Росія проводить свою зовнішню політику, нівелюючи права людини.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Так, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика