oae-i-saudivska-araviya-zapustyat-yedinu-tsifrovu-valyutu

ОАЕ і Саудівська Аравія запустять єдину цифрову валюту

 • 10131 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Центральний банк Об'єднаних Арабських Еміратів (UAECB) і Валютне управління Саудівської Аравії (SAMA) оголосили про запуск єдиної цифрової валюти "Абер". Про це пише Gulf Business, передає УНН.

Валюта буде використовуватися для фінансових розрахунків між двома країнами.

UAECB і SAMA вважають, що їх пілотний проект принесе користь на місцевому та міжнародному рівні. На початкових етапах основна увага буде приділятися технічним аспектам.

Використання валюти буде обмежено певною кількістю банків у кожному штаті.

Україна, тим часом, не поспішає врегулювати ринок цифрових грошей на законодавчому рівні. Зокрема, Нацбанк вважає, що для цього поки немає відповідних проектів ЗУ.

У парламенті - іншої думки. Сьогодні на сайті ВР зареєстровано кілька законопроектів про легалізацію цифрових грошей. Автором одного з них є нардеп від РПЛ Сергій Рибалка. Він вважає, що майбутнє країни - за цифровими грошима, попри те, що саме його законопроект експерти Bitcoin Foundation назвали безглуздим і популістським.

Законопроект Рибалки розкритикували також і його колеги по партії. Справа в тому, що Рибалка зробив співавтором свого законопроекту про біткоїни свою ж цивільну дружину Анастасію Байбородіна. Саме цей вчинок колеги радикала назвали "неетичним".

Українські Національні Новини

Новини Світу