oae-skorotili-robochiy-tizhden

ОАЕ скоротили робочий тиждень

 • 23511 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Об'єднані Арабські Емірати з 1 січня 2022 року переходять на західний графік роботи та 4,5-денний робочий тиждень. Це означає, що вихідними днями в ОАЕ стануть субота, неділя та половина п'ятниці, а не п'ятниця та субота, як зараз. Це дозволить Дубаю співпадати за робочим часом із західними економічними партнерами. Про це повідомляє УНН з посиланням на Twitter UAEGOV.

Деталі

П’ятниця — священний день в ісламі, тому в більшості держав Перської затоки та арабських країн вихідні припадають на п’ятницю та суботу — або на четвер та п’ятницю.

ОАЕ стали першою країною Перської затоки, яка перенесла вихідні на суботу та неділю.

Втім, половина п’ятниці при цьому також залишиться неробочою. День у державних компаніях закінчуватиметься о 12:00 — для того, щоб віряни могли відслужити полуденні молитви. Згідно з ісламськими звичаями робота під час п’ятничної полуденної молитви заборонена, але її можна виконувати до і після молитви.

ОАЕ також стане першою країною у світі, яка офіційно ввела національний 4,5-денний робочий тиждень замість п’ятиденного, що діє повсюдно. І новий графік вихідних, і 4,5-денний робочий тиждень поки що стосуються лише державних службовців.

Поки влада країни не дала жодних конкретних інструкцій для приватного сектору.

#UAE announces today that it will transition to a four and a half day working week, with Friday afternoon, Saturday and Sunday forming the new weekend.

All Federal government departments will move to the new weekend from January 1, 2022. pic.twitter.com/tQoa22pai9

— UAEGOV (@UAEmediaoffice) December 7, 2021

Українські Національні Новини

Суспільство