obhovoryly-podalshu-spivpratsiu-ta-fakty-porushennia-rosiieiu-norm-mizhnarodnoho-humanitarnoho-prava-lubinets-zustrivsia-z-poslom-shveitsarii

Обговорили подальшу співпрацю та факти порушення росією норм міжнародного гуманітарного права: Лубінець зустрівся з послом Швейцарії

 • 14132 переглядiв

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець зустрівся з Послом Швейцарії в Україні Феліксом Бауманном, щоб обговорити подальшу співпрацю зі Швейцарією у сфері захисту прав людини, порушення Росією міжнародного гуманітарного права, примусову депортацію українців, зокрема дітей, та механізми їх повернення.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зустрівся з послом Швейцарії в Україні Феліксом Бауманом, де обговорили напрями подальшої співпраці зі Швейцарією, а також про факти порушення росією норм міжнародного гуманітарного права. Про це Лубінець повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі

Сьогодні зустрівся з надзвичайним та повноважним послом Швейцарії в Україні Феліксом Бауманом. Це наша перша особиста зустріч, тому розповів про оновлену роботу нашої інституції, а також головні напрями її діяльності. Під час зустрічі обговорили напрями подальшої співпраці зі Швейцарією, з метою більш ефективного захисту прав людини в Україні. Підкреслив, що ми співпрацюємо з багатьма міжнародними організаціями у сфері захисту прав людини, однак для подолання викликів сьогодення нам цього замало

- написав Лубінець

Він також розповів Бауману про факти порушення росією норм міжнародного гуманітарного права, примусового вивезення країною-агресором громадян України, зокрема дітей, чинні механізми їхнього повернення та проблемні аспекти, які виникають в цій сфері.

Також Лубінець подякував Швейцарії за підтримку четвертого пункту української Формули миру, участь у Міжнародній коаліції країн за повернення українських дітей та Міжнародній платформі за звільнення цивільних осіб, незаконно утримуваних рф.

Ми постійно шукаємо нові способи повернути кожного українця додому. Сподіваюся, плідна співпраця допоможе нам у досягненні поставленої мети

 - резюмував Омбудсмен.

Нагадаємо

Нещодавно Лубінець повідомляв, що з початку російського вторгнення в Україну в 2014 році росія незаконно утримує українських цивільних осіб без доказів протягом 10 років і не надає жодної інформації про них, порушуючи міжнародне гуманітарне право та Женевську конвенцію.

За словами Лубінця, росія не відпускає незаконно утримуваних українських цивільних осіб, оскільки вони можуть стати свідками її звірств на окупованих територіях.

Також Омбудсмен зазначав, що Україна працює над тим, щоб мати державу-покровителя для ведення переговорів про звільнення цивільних в'язнів, незаконно утримуваних росією, що дозволило б дипломатам цієї країни мати фізичний доступ до затриманих українців і забезпечувати їхні права.

Павло Башинський

Війна