obirayut-yiyi-dlya-zhittya-ukrayintsi-rozpovili-naskilki-yim-podobayetsya-susidnya-polscha

Обирають її для життя: українці розповіли, наскільки їм подобається Польща

 • 217771 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Українці не вірять у конспірологічні теорії про Польщу, насаджені російською пропагандою. Вони мають чітке уявлення про те, чому сусідня країна та її громадяни допомагають їм у боротьбі проти збройної агресії. Про це йде мова у доповіді Центру діалогу імені Юліуша Мерошевського, інформує УНН.

Цитата

«Опитування - як і слід було очікувати - дало надзвичайно позитивні відгуки, особливо якщо ми дивимося на можливості та шанси для розвитку польсько-українських відносин у майбутньому», – йдеться у вступі до звіту.

Деталі

Під час опитування підтверджено величезний рівень симпатій до Польщі та поляків в Україні, який перевищує 80%, з незначним рівнем неприязні, нижчим за 1%. Серед українців, які емігрували до Польщі, 84% опитаних однозначно позитивно відповіли про країну. На запитання, чи подобається їм Польща як країна для життя, 36% опитаних відповіли «дуже подобається», а ще 48% – "швидше подобається". Лише 2% відповіли «не подобається».

кремль через своїх пропагандистів і агентів впливу продовжує поширювати теорії змови, згідно з якими Польща нібито хотіла захопити собі Західну Україну або зробити Україну польським протекторатом. Проте українці вважають такі повідомлення брехнею. Їм вірить лише 1% суспільства, 76% вважають брехнею. .

Доповнення 

Понад 50% працевлаштованих українців у Польщі вивчають польську мову, щоб отримати висококваліфіковану роботу з вищою заробітною платою.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном