obladnannia-yak-v-hospitaliakh-ukrzaliznytsia-vpershe-prodemonstruvala-medychnyi-evakuatsiinyi-poizd

Обладнання, як в госпіталях: Укрзалізниця вперше продемонструвала медичний евакуаційний поїзд

 • 25648 переглядiв

Укрзалізниця вперше продемонструвала медичний евакуаційний поїзд, обладнаний як лікарні, де можуть надавати невідкладну допомогу і навіть проводити операції на ходу.

Укрзалізниця, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерство оборони України та Командування Медичних сил вперше продемонстрували медичний евакуаційний поїзд. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу "УЗ".

Деталі 

Від березня 2022 року оснащення медичних вагонів ставало дедалі більш комплексним, почали з'являтися вагони-реанімації з кисневими станціями, апаратами штучної вентиляції легень, переливання крові, кардіомоніторами, аспіраторами та іншою технікою.

Перший медичний вагон, який не має аналогів у світі, було створено на початку березня 2022 року. Тоді не існувало жодних креслень та технічної документації, але була велика потреба в таких вагонах. Залізничники й медики за 4 дні переобладнали перший такий вагон. Сьогодні ж загальна кількість вагонів, задіяних у медичній евакуації в Україні, становить 62 одиниці

- розповів голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Крім того, вагони є автономними, тобто живляться резервними генераторами.

16.02.24, 20:02 • [views_0]

Зазначається, що обладнання медичних вагонів тотожне обладнанню справжнього госпіталя. Це дає можливість надання екстреної медичної допомоги прямо під час руху, тож ці вагони можуть транспортувати важкопоранених військовослужбовців, яких неможливо перевозити іншими видами транспорту. 

Ключову роль у військовій медицині під час війни відіграють координація та логістика. Адже час вкрай важливий на будь-якому етапі медичної допомоги пораненому чи травмованому бійцю і відіграє ключову роль для подальшого лікування

– підкреслила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

В компанії додають, що у вагонах працюють анестезіологи, медсестри, медбрати, санітари та евакуаційні бригади залізничників. Медичне обладнання на борту поїзда робить можливим навіть оперативне втручання під час руху поїзда в найбільш критичних випадках.

Також в "УЗ" обіцяють, що кінця 2024 року залізничники переобладнають ще 8 таких вагонів для потреб медичної евакуації та порятунку життів українських захисників.

Нагадаємо

Міністерство оборони повідомило, що в Україну прибули десятки бронетранспортерів М113, обладнаних для евакуації поранених солдатів з поля бою, і ще сотні очікуються найближчим часом.