oblenergo-surkisiv-dosi-ne-splatilo-amku-15-mln-grn-shtrafu

Обленерго Суркісів досі не сплатило АМКУ 15 млн грн штрафу

 • 14263 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. ПАТ "Запоріжжяобленерго" не сплатило 14,9 млн грн штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у АМКУ.

Зазначимо, що АМКУ оштрафував "Запоріжжяобленерго" за зловживання монопольним становищем.

"Повідомляємо, що на момент відповіді на інформаційний запит Комітет не отримував від ПАТ "Запоріжжяобленерго" документів, що підтверджують сплату штрафів, накладених рішенням Тимчасової адміністративної колегії Комітету від 21.11.2018 № 28-р/тк", - йдеться у відповіді на запит УНН від 5 квітня 2019 року.

Тимчасова адміністративна колегія Комітету ухвалила рішення про накладення штрафу на "Запоріжжяобленерго" 21 листопада 2018 року. 1 березня 2019 року ПАТ подало позов до Господарського суду міста Києва про визнання недійсним рішення АМКУ.

"Частиною четвертою статті 60 Закону України "Про захист економічної конкуренції" передбачено, що порушення господарським судом провадження у справі про визнання недійсним рішення органів Комітету зупиняє виконання зазначеного рішення органу Комітету на час розгляду цієї справи чи перегляду відповідного рішення (постанови) господарського суду", - пояснили в АМКУ.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, брати Григорій та Ігор Суркіси - найбільші міноритарні бенефіціари "Запоріжжяобленерго". Зокрема, їх кіпрській фірмі Lex Perfecta Limited належить 26% статутного фонду підприємства.

У січні поточного року рахунки "Запоріжжяобленерго" були арештовані.

Підприємство фігурує у кримінальному проваджені НАБУ, в рамках якого слідчі розслідують так звану схему "Крючкова - Суркісів". Внаслідок оборудок компанії "Енергомережі", якою керував Крючков, бюджет України втратив понад 1,4 млрд грн.

Крючкова 14 квітня минулого року затримали у Німеччині, де він нині очікує своєї екстрадиції в Україну.

ЗМІ називають Крючкова людиною Суркісів, адже представники братів, начебто, входили до керівних органів компанії "Енергомережа".

"Очевидно, що за схемою "Енергомережі", і не тільки за нею, дійсно стояв мозок більше серйозний, ніж його власний (Крючкова — ред.), а саме — мозок Григорія Суркіса. І під час дачі показів Крючков це може розкрити. Одна участь в схемі "Енергомережі" вже може коштувати українському олігарху декількох років позбавлення волі", — зазначив з цього приводу політолог Владислав Дзідвінський.

Українські Національні Новини

Економіка