oblenergo-surkisiv-maye-vzhe-ponad-700-mln-grn-podatkovikh-borgiv

Обленерго Суркісів має вже понад 700 млн грн податкових боргів

 • 11660 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Податковий борг ПАТ "Запоріжжяобленерго" становить понад 709 млн грн. Про це свідчать дані аналітичного порталу Youcontrol, передає УНН.

Так, податковий борг "Запоріжжяобленерго" становить 709,7 млн грн. За останні 4 місяці він зріс майже на 80 млн грн.

Крім того, аналітична система підрахувала, що протягом останніх трьох років "Запоріжжяобленерго" фігурувало у 57 кримінальних судових справах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обленерго Суркісів заборгувало своїм співробітникам понад 13 млн грн зарплат

Зауважимо, що "Запоріжжяобленерго" фігурує у кримінальному провадженні НАБУ про так звані енергетичні схеми "Крючкова-Суркісів" через компанію "Енергомережа".

Один з епізодів провадження вже переданий до суду. Решту — в НАБУ продовжують розслідувати, оцінюючи загальний збиток від діяльності "Енергомережі" на рівні 1,4 млрд грн.

Крючкова, що має статус підозрюваного і очолював власне саму компанію, ЗМІ називають "людиною Суркісів". Зокрема, через оприлюднені раніше телефонні розмови за участі голосів схожих на Крючкова, Суркісів, Кононенка та інших. 

Довідка УНН: міноритарними власниками “Запоріжжяобленерго” є українські олігархи — брати Суркіси. На пов’язану із ними компанію Lex Perfecta (Кіпр) записано 16,52% підприємства.

Українські Національні Новини

Економіка