obmezhen-postavok-palnogo-z-rf-ne-vidbulos-tsini-budut-znizhuvatis-i-nadali-ekspert

Обмежень поставок пального з РФ не відбулось, ціни будуть знижуватись і надалі – експерт

 • 16943 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Оскільки обіцяного обмеження поставок пального з РФ до України не відбулось, під впливом укріплення гривні ціни на бензин та інші нафтопродукти будуть знижуватись і надалі. Такий прогноз озвучив експерт енергоринку Леонід Косянчук у коментарі кореспонденту УНН.

"На щастя, того обмеження, яке очікувалось у квітні-травні, не відбулось, тому що цього місяця дозволено до експорту в Україні на рівні того самого періоду минулого року – під 200 тисяч тонн. Таким чином, ресурсне забезпечення, бодай у липні місяці, не викликає жодної тривоги", - зазначив Косянчук.

За його словами, така саме ситуація склалась і на ринку скрапленого газу, ризик перебоїв у поставках якого був на фоні розмов про заборону транзиту казахського пального. Як наголосив експерт, на липень дозволи на поставку пального були отримані.
При цьому він додав, що укріплення гривні сприяло навіть тому, що ціни в роздрібній мережі просіли приблизно на 1 грн на 1 л.

На думку Косянчука, при збереженні нинішніх умов ціни на пальне будуть дещо знижуватись ще деякий час.

Нагадаємо, наприкінці травня Антимонопольний комітет України попередив про можливе зростання цін на пальне на заправках через обмеження на експорт нафти з боку Росії.

Українські Національні Новини

Політика