obraniy-prezident-chekhiyi-ukrayinu-treba-priymati-do-nato-vidrazu-pislya-zakinchennya-viyni

Обраний президент Чехії: Україну треба приймати до НАТО відразу після закінчення війни

 • 934679 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Обраний президент Чехії Петр Павел заявив в інтерв'ю BBC, що Україну треба приймати до складу НАТО одразу після закінчення війни, пише УНН.

Цитата

Павел заявив BBC, що Україна має отримати дозвіл на вступ до НАТО, "щойно закінчиться війна". Павел, генерал НАТО у відставці, заявив, що Україна буде "морально і практично готова" приєднатися до західного альянсу після закінчення конфлікту.

"Українські військові, ймовірно, будуть найдосвідченішими військовими в Європі. Україна заслуговує на те, щоб бути частиною спільноти демократичних країн", - сказав чеський лідер.

"Включаючи НАТО?" - запитав журналіст, на що Павел відповів: "Я вважаю, що вони дійсно на це заслуговують".

Деталі

У своєму першому інтерв'ю світовій пресі після обрання президентом Павел заявив, що для нього відправлення західних винищувачів, таких як F-16, "не табу", але він не впевнений, що їх можна доставити в терміни, які можуть виявитися корисними для Києва.

Він не виключив можливості дипломатичного вирішення конфлікту, але, за його словами, ключ до такого рішення в руках росії, а жодних ознак її зацікавленості немає.

"Якщо є хоч найменший шанс на мирні переговори, давайте підтримаємо їх. Але з російського боку жодних ознак цього немає, - сказав Павел. - Що потрібно сказати, так це те, що закінчення війни повністю в руках росії. Досить одного рішення президента путіна вивести свої війська з України, і війна закінчена".

Доповнення

Раніше президент США Джо Байден відкинув можливість поставки винищувачыв, проте президент Франції Еммануель Макрон не вважає перспективу поставок F-16 неможливою.

Українські Національні Новини

Політика