obshuki-v-krimu-politsiya-zatrimala-uchasnika-fleshmobu-na-pidtrimku-krimskikh-tatar

Обшуки в Криму: "поліція" затримала учасника флешмобу на підтримку кримських татар

 • 6783 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Біля будівлі "Київського районного суду м.Сімферополя" "поліція" затримала учасника флешмобу на підтримку затриманих після обшуків кримських татар, яким "суд" обирає запобіжний захід. Про це в Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк, передає УНН.

"Співробітники поліції затримали біля будівлі "Київського суду" Таїра Ібрагімова, який прийшов підтримати затриманих вчора фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір", яким "Київський райсуд" обирає зараз запобіжний захід, після того, як він сфотографувався з аркушем паперу, на якому написано: "Ми - Кримська Солідарність", - написав Наумлюк.

Він зазначив, що цивільні захисники спробували надати затриманому юридичну допомогу, проте "співробітники поліції" не допустили їх до нього.

"При затриманні співробітники поліції оголосили, що мають намір скласти адміністративний протокол про правопорушення за статтею 20.2 КоАП РФ", – додав журналіст.

Раніше УНН повідомляв, що "суд" в окупованому Криму взяв під варту дев'ятьох кримських татар, затриманих після обшуків.

Нагадаємо, 27 березня в окупованому Росією Криму співробітники ФСБ проводили обшуки у фігурантів бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

В результаті обшуків затримано 20 кримських татар.

Нацполіціей України відкриті дві кримінальні виробництва через обшуки у кримських татар.

Крім того, сьогодні, 28 березня, в російському місті Ростов-на-Дону затримали ще трьох кримських татар, в будинку яких в їх відсутності провели обшук.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП