obstanovka-povnistiu-kontrolovana-v-dpsu-rozpovily-pro-sytuatsiiu-na-kordoni-z-bilorussiu

Обстановка повністю контрольована: в ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з білоруссю

 • 22243 переглядiв

Ситуація на кордоні з Білоруссю перебуває під повним контролем, значної загрози з боку російських підрозділів, що залишилися там, немає, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Обстановка на кордоні з білоруссю повністю контрольована. Не дивлячись на те, що деякі російські підрозділи залишаються на території білорусі, вони не несуть ніякої загрози. Про це під час брифінгу у середу розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає кореспондент УНН.

Деталі

По кордону з білоруссю ситуація за останній час суттєво не змінилася. Обстановка повністю контрольована. Ми продовжуємо нарощувати наші оборонні можливості і також укріплення безпосередньо по лінії кордону в інженерному відношенні. Ми розуміємо, що цей напрямок залишається загрозливим, оскільки білорусь продовжує підтримувати росію у війні, яку країна-терорист розв’язала проти нашої держави

- сказав Демченко. 

Він додав, що на кордоні з білоруссю не спостерігається достатніх російських сил.

На щастя, по той бік кордону у росії немає достатніх сил, щоб здійснити вторгнення на територію нашої держави. Вкотре можу зазначити, що свого часу ті підрозділи, які росія росія тримала на території білорусі, то вони перебували на білоруських полігонах, проходили там навчання, підготовку. росія вивела поступово на свою територію, а в рамках ротації нових не завела. Звісно, що певна кількість російських військових є на території білорусі, але це більше такий обслуговуючий персонал до техніки, яка залишається на території білорусі, але це не ударні формування, або ж бойові підрозділи, які можуть становити нам загрозу

- додав Демченко. 

Нагадаємо

На початку квітня самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що мінськ не хоче війни, але готує війська до можливих бойових дій. 

Уранці 2 квітня стало відомо, що збройні сили білорусі розпочали військові навчання у двох регіонах, що межують Україною, Литвою та Польщею. Зокрема вони пройдуть на території Вороновського району Гродненської області.

В коментарі УНН представник ГУР МО України Андрій Юсов розповів, що ситуація на кордоні з білоруссю залишається стабільною. Україна стежить за розвитком ситуації, готується до реагування на можливі сценарії та проводить зміцнення кордону.