obstril-avdiyivki-zafiksovano-chergove-porushennya-vorogom-zakoniv-ta-zvichayiv-viyni

Обстріл Авдіївки: зафіксовано чергове порушення ворогом законів та звичаїв війни

 • 8754 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Російсько-терористичні війська з важкої артилерії обстріляли місто Авдіївка Донецької області. Прокурори задокументували факти порушення агресором та окупаційною адміністрацією законів і звичаїв війни. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури України, передає УНН.

"Російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, усупереч вимогам міжнародного гуманітарного права 26.06.2019 здійснили з тимчасово окупованої території Донецької області прицільний обстріл населеного пункту Авдіївка Донецької області", - повідомили у ГПУ.

Прокурори задокументували факти порушення агресором та окупаційною адміністрацією законів і звичаїв війни.

Під час огляду місця події виявлено, що внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено два житлові будинки, а також господарські споруди та присадибні ділянки.

На сьогодні встановлено, що обстріл вівся артилерійськими снарядами калібру 120 мм із селища Мінерального, Ясинуватського району Донецької області, тобто з тимчасово окупованої території.

Наразі правоохоронці намагаються виявити осіб, причетних до вчинення зазначеного злочину.

"Здобуті докази порушення вимог міжнародного права Російською Федерацією та координованими нею окупантами буде передано до Міжнародного кримінального суду", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ухвалила за основу законопроект щодо покарання воєнних злочинців

Нагадаємо, центральні очисні споруди міста Горлівка потрапили під обстріл, пошкоджено два трубопроводи діаметрами 50 і 100 мм.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП